Erfstuk

Wat is er leuker dan een nieuwe fiets kopen?
Eentje krijgen.

Eigenlijk is het terugkrijgen.
Voor het eerste neefje investeerden we tien jaar geleden met de familie in een Early Rider. Niet de goedkoopste loopfiets, maar we kozen voor het betere werk. En dat loonde.

Early Rider Lite

De fiets overleefde al vijf actieve neven en nichten. De oudsten fietsen intussen nonchalant stoer zonder handen op hun gewone fiets. Nu is het onze beurt om te balanceren.

Ik zette nieuwe buitenbandjes op onze Early Rider, die waren in al die jaren nog niet vervangen. Mijn dochter van 2,5 stond er op om ze zelf op te pompen. En toen was ze weg. Haar beentjes leken precies te weten wat ze moesten doen. En zonder een woord uitleg, zonder een vervelende val of grote ongelukken voelde ze na een paar dagen hoe ze moest balanceren terwijl ze door het park scheurde. Wat een slimme uitvinding.


Onze dochter is niet zo zachthandig. Als ze genoeg heeft van haar fiets, stapt ze af en laat ze het aan de zwaartekracht om de fiets neer te leggen. Ik houd mijn adem elke keer in voor de handvaten en het stuur. Die blijken wonderbaarlijk goed te houden. Een zoektocht op de website van Early Rider leert ook dat van de fiets nog zo goed als alle onderdelen apart verkrijgbaar zijn: (lederen) zadel, handvaten, moeren... Na tien jaar bestaat exact hetzelfde model trouwens nog altijd. 

Onze familie gaat niet meer groot uitbreiden. Bij uitputting van energieke peuterbenen zullen we moeten nadenken over een nieuwe bestemming voor ons erfstuk.
Wie zelf wil investeren in een erfstuk, kan trouwens altijd bij Het Fietslab terecht.

R🚴‍♀️S


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fiets met een staartje of een grote bak? Wat zijn de handigheden van een longtail of bakfiets?

Parel op twee wielen

Klussen met de fiets